Steeds vaker bereiken onderzoeken de media die verontrustende inzichten delen over de gevaren van luchtverontreiniging voor onze gezondheid en samenleving. Via deze weg willen we de inzichten delen die ons samenwerkingsverband AiREAS in de steden onderstrepen.

Foodlog bemoeit zich met luchtkwaliteit.
Dick Veerman is oprichter van een van de meest kritische, journalistieke en inspirerende blogs van Nederland, www.foodlog.nl. Dick was in 2009 al spreker in een van de duurzaamheid congressen van de Stad van Morgen (moederstichting van AiREAS). Foodlog is vooral intensief actief in de wereld van reflecties over voedsel. Stad van Morgen legt al jaren verband tussen (eetbaar) groen en luchtkwaliteit door FRE2SH (voorheen VE2RS) op de grond via de gezondheid van de mens te verbinden aan AiREAS en de lucht die wij ademen. Nu verrast Foodlog ons met een kritische kijk op luchtkwaliteit en de foute normering vanuit de EU en daarbij ook Nederland:
http://www.foodlog.nl/short-news/detail/europese-norm-fijnstof-toxicologisch-onverantwoord/

De opvatting van de Stad van Morgen en AiREAS is dat als we luchtkwaliteit en volksgezondheid als ijkpunt nemen de transformatieve innovatie impuls in al onze gebieden zo ingrijpend groot is dat het werkgelegenheid en economische ontwikkelingen schept voor de komende decennia. Dat dit nodig is blijkt ook uit het volgende media bericht.

Hersenen van kinderen aangetast
De Amerikaanse universiteit van Montana deed onderzoek naar de hersenen van kinderen in de megastad Mexico City en ontdekte een verontrustende relatie tussen fijnstof en hersenproblemen.

Findings by University of Montana Professor Dr. Lilian Calderón-Garcidueñas, MA, MD, Ph.D., and her team of researchers reveal that children living in megacities are at increased risk for brain inflammation and neurodegenerative changes, including Alzheimer’s or Parkinson’s disease.
Lees hier het hele artikel:
http://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140910093223.htm