In Eindhoven Noord hebben we enige dagen geleden meetkastjes opgehangen bij wijkbewoners thuis in de tuin. Vanavond zijn we samen gekomen om naar de eerste data te kijken en wat belangrijke zaken te overleggen. Zoals privacy bijvoorbeeld.

De kastjes meten luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, geluid, CO2, temperatuur, enz. Ze zijn geïnstalleerd in de tuinen van de deelnemers. De geregistreerde data is zichtbaar via computers. Omdat de locatie zo specifiek is zijn er een aantal zaken belangrijk:

1. Veiligheid

De installatie is tijdelijk. Toch dient deze voldoende stevig te zijn dat het geen probleem oplevert bij een storm of zo. De huidige installaties hebben al een storm doorstaan. Daarom werd besloten er niets aan te veranderen.

2. Privacy

De meetgegevens moeten geïnterpreteerd worden. Daarvoor is context nodig. Sommige informatie kan gevoelig liggen, zeker als het in real time zichtbaar is. We hebben besloten om de data allereerst te ontsluiten voor de deelnemers zelf, nog niet algemeen. Zo bouwen we wat ervaring op met elkaar. Elke drie maanden volgt een presentatie van de inzichten die we hebben opgedaan.