Inzicht in data is de eerste stap in het bepalen welk handelingsperspectief die data bieden, maar het analyseren van sensordata over de luchtkwaliteit is niet altijd gemakkelijk. De Samen Analyseren Tool biedt iedereen een manier om zelf met deze data aan de slag te gaan. In de tool is het mogelijk om de metingen van luchtkwaliteitssensoren te onderzoeken. Denk bijvoorbeeld ook aan het corrigeren voor weersomstandigheden, wat essentieel is als je veranderingen in de tijd probeert te duiden; of aan windroosanalyses om te onderzoeken of pieken uit de richting van een bepaalde bron komen.

Op 24 september 2024 organiseert het Regionaal Meetnet een workshop, voor iedereen die in de luchtkwaliteit in Zuidoost Brabant geïnteresseerd is, waarin je zelf met de tool aan de slag kunt, onder begeleiding van deskundigen van het RIVM. De workshop is van 10.00-12.30u in vergadercomplex Aristo in Eindhoven, aan de Vestdijk 30. Analysemogelijkheden die je mist of opmerkt in de workshop, kunnen wellicht meegenomen worden in de ontwikkeling van het dashboard van het Regionaal Meetnet, dat nu gemaakt wordt. (deze uitnodiging is eerder ook uitgegaan, in een wat beperktere setting)

Gelet op de benodigde begeleiders vragen we je om je hiervoor aan te melden. Je kunt dit doen per email aan meetnet@odzob.nl, graag vóór 20 september 2024. Als je een specifieke vraag over de data hebt, is het handig om dit bij je aanmelding te vermelden.