16.00 Verzamelen!!! We gaan de luchtkwaliteit tijdens de spits in Eindhoven meten langs de rondweg…….

Vandaag 8 juli is het er dan toch van gekomen om de luchtkwaliteit meetdag landelijk te organiseren. Vandaag werkt het weer eindelijk mee. We moeten er ook in Eindhoven het beste van zien te maken. We hebben ruim 240 ISPEX uitgedeeld aan groepen in scholen en wijken die helaas nu op vakantie zijn. AiREAS heeft nog ruim 20 ISPEX opzetstukjes liggen die ik uit kan delen aan degenen die NIET op vakantie zijn en nu toch graag mee willen doen aan de hype die ontstaat via de media en het spontane experiment dat nu ontstaat in de stad Eindhoven.

Heeft u een iPhone 4 of hoger? U krijgt van mij de ISPEX.  Kom dan om 16.00 naar…….

16.00 Tongelresestraat hoek rondweg VERZAMELEN

Ik deel ISPEX uit zolang de voorraad strekt.

Download alvast de App van ISPEX

We laten zien hoe het werkt en doen de eerste meting.

Daarna gaan we tot maximaal 18.00 de hele rondweg langs om de luchtkwaliteit te meten. U doet mee zolang u wilt, met de auto of op de fiets.

U mag de ISPEX houden want in September doen we het nog een keer en dan ook met alle andere 240 deelnemers in de scholen en wijken.

Hoe herken ik het verzamelpunt? Kijk uit naar de banner van AIREAS zoals op deze foto

AiREAS en schone mobiliteit

AiREAS

Hoe belangrijk is luchtkwaliteit? Het is een van de belangrijkste voortijdige doodsoorzaken van Europa die jaarlijks alle slachtoffers van de watersnoodramp in 1953 overtreft, en ook de verkeersslachtoffers en….. lees hier een recent verslag vanuit Engeland…..

http://m.guardian.co.uk/environment/2013/jul/04/europe-tackle-air-pollution-un?CMP=twt_gu

Op deze blog leest u hoe wij hier in Eindhoven samen verantwoordelijk eisen en nemen….

Twitter:  @aireasnl